DIENSTEN

Energielabel

Energielabel

Dit geeft feitelijk een aantal energiebesparende adviezen en mogelijkheden voor verduurzaming van de woning. Het advies in het EPA is een op maat

Maatwerkadvies

Het maatwerkadvies omvat maatregelen die u kunt uitvoeren om uw woning te verbeteren, terwijl het energielabel aangeeft hoe energiezuinig uw woning

ONZE DIENSTEN

Aangeboden door EPA Keuringen

Wat is EPA

EPA is een afkorting die staat voor Energie Prestatie Advies en er wordt een verschil gemaakt tussen woningbouw en utiliteitsbouw.

Wat is EPA-W

Deze term staat voor Energie Prestatie Advies Woningen. De EPA-W is een energielabel voor bestaande woningen dat optioneel een advies op maat geeft aan eigenaren en huurders, waarmee ze energie besparen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerde EPA-W adviseur, die de woning inspecteert op bestaande isolatie, verwarming, ventilatie en dergelijke. Dit wordt berekend met behulp van specifieke huisvestingsgegevens zoals oppervlakte vloeren, gevels en daken. Hierna wordt de energie-index bepaald.

Wat is EPA-U

Dit energielabel wordt gebruikt voor utiliteitsgebouwen, dus gebouwen zonder huurbestemming, zoals bijvoorbeeld kantoorpanden, winkels en ziekenhuizen. Het toont de energiezuinigheid van het gebouw en laat zien welke energiebesparende mogelijkheden passen bij het object. Dit energielabel is wettelijk verplicht bij bestaande als nieuwe utiliteitsgebouwen. Zowel bij woningen als bij utiliteitsbouw wordt dezelfde kleurcode gehanteerd: Energielabel A (donkergroen) is heel zuinig, energielabel G (donkerrood) erg onzuinig.

Wat is de Energie-index

Deze zegt iets over hoe zuinig een gebouw is wat betreft energiegebruik. Hoe lager de Index, hoe zuiniger een woning is. Voorts is de energie-index van belang voor het bepalen van de punten voor isolatie volgens het WoningsWaarderingsstelsel, waarmee mede de hoogte van de huur van een woning wordt berekend.